ZonaD Film. PROVOCATOR – Premiera bucureșteană a filmului „Marina Abramović. The Artist Is Present”

24 & 25 septembrie 2012, orele 20.00 @ ZonaD – studio Paradis Serial

ZonaD inaugurează cu o piesă de rezistență serile de film găzduite în această toamnă prezentînd premiera bucureșteană a filmului Marina Abramović. The Artist Is Present, realizat de Matthew Akers.

SINOPSIS. Seducătoare și neînfricată, Marina Abramović a redefinit continuu ce este arta timp de aproape 40 de ani. Folosindu-și corpul ca instrument, împingîndu-și propriile limite – și uneori riscîndu-și viața în acest proces – Abramović creează performance-uri care provoacă, șochează și ne mișcă. Marina Abramović. The Artist Is Present o urmărește pe artistă pe parcursul pregătirii pentru ceea ce poate reprezenta cel mai important moment al vieții ei: o nouă retrospectivă, majoră, a operei sale, la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA). A ți se acorda o retrospectivă la unul dintre cele mai importante muzee din lume reprezintă o piatră de hotar. Pentru Marina este mai mult decît atît: este șansa de reduce la tăcere întrebarea pe care a auzit-o iarași și iarăși timp de-a lungul timpului: „De ce acest lucru este artă?”

Marina Abramović. The Artist Is Present
An: 2012 |Țara: SUA | Durata: 104 min. | Regia: Matthew Akers | Cu: Marina Abramović
Film distribuit de Dogwoof.

Accesul se face EXCLUSIV cu rezervare la  serial.paradise@artsf.ro în ordinea solicitărilor primite. ATENȚIE: locurile sînt limitate la 40 de participanți / proiecție.  Donație sugerată: 10 lei. Mai multe informații la http://marinafilm.co.uk/.

Vizionarea are loc în cadrul proiectului ZonaD – studio Paradis Serial organizat de Fundația Gabriela Tudor și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Național al Dansului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HvcQ39OBzzo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *