ZonaD lounge: Prezentarea festivalului Dance New Air, Tokyo

slide_new1marți, 10 noiembrie, 18:00 @ showcase Eastern Connection
J’ai Bistrot (București, Calea Griviței 55)

Marți, 10 noiembrie vă invităm la un ceai japonez și un pahar de sake pentru o prezentare și discuție relaxată cu producătoarea Maki Miyakubo.

“Dance New Air” este un festival de dans început în toamna 2014, succesor al faimoasei Trienale de Dans de la Tokyo, cel mai important festival de dans contemporan din Japonia, în prezent gestionat de asociația Dance Nippon Associates. A doua ediție a Dance New Air va avea loc în toamna 2016. Festivalul va oferi numeroase oportunități de întîlnire a publicului cu dansul – spectacole, proiecții de filme de dans, un tîrg de carte, spectacole în aer liber și showcase-uri de dans.

Maki Miyakubo a lucrat la galeria de artă contemporană din Spiral, un centru cultural multidisciplinar din Tokyo, Aoyama începînd din 1997, și a devenit producător al programului de artele spectacolului în 2004, ca și producător al festivalul Dance New Air. Maki realizează nu doar proiecte în zona dansului contemporan, ci și a artelor vizuale sau a modei.

Intrare liberă. Prezentare în limba japoneză cu traducere consecutivă în limba română.

Acest talk face parte seria de evenimente de tip lounge din cadrul platformei mobile ZonaD, care include proiecții de filme, conferințe sau artist talks legate de istoria și teoria dansului contemporan, prezentarea unor evenimente internaționale, dar și a procesului artistic al unor spectacole recente. Acestea își propun să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Invităm deopotrivă publicul larg și profesioniștii din dans la această serie de întîlniri în format lejer, în care să aflăm împreună lucruri noi (sau vechi) și să discutăm într-un mod relaxat.

Eastern Connection 2013-2015 este un program inițiat de Cosmin Manolescu, organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Festivalul Dance New Air, Tokyo, și finanțat de The Saison Foundation, Tokyo. Partener asociat în Japonia este Centrul Internațional de Artă din Kinosaki.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural „Ești București” al ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Revista Zeppelin, Scena.ro, ArtClue, Modernism, Sub 25, România Pozitivă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *