ZonaD mobilă: atelier și spectacol la Timișoara

12998281_10153559758042473_8237955224654975657_oCorpul emoțional
13-18 iunie | atelier de dans contemporan și dezvoltare personală condus de coregraful Cosmin Manolescu

Zmeul sau ce este dansul contemporan
18 iunie | 20:00 | spectacol de/cu Cosmin Manolescu și participanții la atelier
[Fundația Interart TRIADE, Calea Martirilor nr. 51/45, Timișoara]

< Îmi place să descopăr oameni și lucruri noi. Îmi place să călătoresc și să mă simt liber. Așa am ajuns și la Timișoara pentru prima dată în 2012, unde am condus un scurt atelier de dans contemporan în conexiune cu premiera spectacolului 'Camera 1306'. În ultimii ani, în proiectele mele artistice și călătoriile din Europa și Asia am dezvoltat noi metode de lucru care implică corpul, inima, atingerea, emoția, jocul cu zmeul și dansul butoh. Pentru mine, dansul contemporan trebuie să fie o experiență de viață intensă și luminoasă, care să îți schimbe parcursul în bine, măcar pentru o perioadă. Așa că am decis să revin la Timișoara cu un nou atelier-proiect artistic.

Dacă îți dorești să mă cunoști mai bine vino la întîlnirea cu dansul contemporan, zmeele și corpul emoțional la Timișoara, la Fundația Interart TRIADE în perioada 13-18 iunie. Nu o să ne ocupăm de tehnici sau fraze de mișcare, dar vom face cu siguranță o calătorie specială împreună.

Vom învăța mai multe despre corp, despre libertate și limite. Și nu contează dacă n-ai facut dans contemporan pînă acum, este suficient să-ți dorești să dansezi, să schimbi ceva în viața ta sau să descoperi ceva nou. Vom (re)descoperi dansul împreună și la final ne vom întîlni cu publicul în cadrul unei noi versiuni a spectacolului „Zmeul sau ce este dansul contemporan”.> – Cosmin Manolescu

ÎNSCRIERI
Doritorii se pot înscrie pe baza unui mesaj cu detalii despre profilul lor și interesul de a participa trimis la adresa serial.paradise@artsf.ro pînă la data de 12 iunie 2016, în ordinea înscrierilor primite. Participarea se va face pe baza unei donații recomandate de 100 lei (sau 60 lei pentru elevi și studenți) ce va fi platită în prima zi de curs. Organizatorii oferă și 2 gratuități pentru persoanele fără posibilități financiare, vă rugam menționați în mesaj dacă faceți apel la această posibilitate. Atelierul este deschis unui număr maxim de 15 persoane, public larg, actori sau alți artiști. Pentru informații suplimentare puteți suna la telefonul 0722 322 366 (Cosmin Manolescu) sau trimite un mesaj la adresa serial.paradise@artsf.ro.

ORAR ATELIER
13-17 iunie, 18:00-21:30
18 iunie, 17:00-21:00

LOCAȚIE
Fundația Interart TRIADE, Calea Martirilor nr. 51/45, Timișoara

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, șa. Din 1998 a condus în mod curent ateliere de dans pentru copii, actori, profesioniști ai dansului și public larg la București, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Porto, Luxemburg, Riga, Timișoara și a participat în diverse proiecte internaționale de cercetare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam, Porto, Tokyo etc. În cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În iunie 2012 a lansat împreună cu Ștefania Ferchedău platforma ZonaD, care a funcționat ca un spațiu de dans contemporan pînă în decembrie 2014, organizînd în mod curent ateliere și cursuri de dans contemporan pentru artiști și amatori, desfășurate în prezent în format itinerant (https://zonadstudio.wordpress.com/). În perioada 2013-2015 a condus proiectul de colaborare artistică româno-japonez Eastern Connection, care s-a finalizat în noiembrie 2015 cu premiera spectacolului „Zmeul”, realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita. Din 2011 a desfășurat programul european E-Motional (www.e-motional.eu). În decembrie 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan. În decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.

Evenimentele de la Timișoara sînt parte a platformei mobile ZonaD, componenta turneu Paradis Serial, organizat de Fundația Gabriela Tudor în 2016 în parteneriat cu Fundația Interart TRIADE.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


credit foto @ atelier Corpul emotional la Brasov (2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *